Saturday, August 24, 2013

"Romaneita", jotka kyllä myös itse kutsuvat itseään mustalaisiksi oli Tampereen Kaupinojan saunalla 24.8.2013: Räkimistä saunan lattialle, pillunkarvojen ajelua julkisessa pesuhuoneessa lauleskellen, miesten parranajoa saunassa

Raportti rantasaunalta: "Romaneita", jotka kyllä myös itse kutsuvat itseään "mustalaisiksi" oli Tampereen Kaupinojan saunalla 24.8.2013: 

Räkimistä saunan lattialle, pillunkarvojen ajelua julkisessa pesuhuoneessa lauleskellen "Läskiä lotinaa" haarojaan levitellen, miesten parranajoa saunassa, miesten parveilua naisten pukuhuoneeseen, pikkulapsen huudatusta pukuhuoneessa, ilman että vanhemmat mitenkään asiaan puuttuivat, saattoi olla että eräs yrjösi miesten pesutilaan ja tuli loput räkimään saunaan, kerta tuli yskien saunaan,  jne. 

Näinä noitavainojen aikoina pitää korostaa, että kyseessähän oli ilman muuta yksittäistapauksia. Missään nimessä eihän kokonaista kansanryhmää voi moittia ko. tapojen puuttumisesta, ovathan he jo rontti 500 vuotta opiskelleet suomalaista saunakulttuuria.

Nämä asiat kuultu luotettavilta henkilöiltä, jotka kuvittelivat saavansa saunoa perinteisesti.

Oi aikoja oi tapoja?

Seppo Lehto Tampere

-------------------------------------
http://loppu-kusetuksellemme.blogspot.fi/
-----------------------------------------------------------------------

No comments:

Post a Comment